Wat als nieuwe plannen wèl lukken?

Je bent ondernemer of intrapreneur binnen een organisatie. Je wilt groeien en bent op zoek naar een briljant idee. Of je hebt juist een geweldig idee bedacht waarmee je impact kunt maken op klanten, medewerkers of de maatschappij.

Je bent gedreven en gaat vol goede moed aan de slag. De start is veelbelovend, maar gaandeweg loop je tegen steeds meer weerstanden aan.

Het kost meer tijd en moeite dan je vooraf had gedacht. En dan komen er ook nog nieuwe kansen voorbij die erg interessant zijn. Wat is wijsheid om te doen?

Mijn naam is DENNIS BARTEN. Als sociaal ondernemer help ik ondernemers en intrapreneurs met het vinden, bijslijpen en verzilveren van nieuwe kansen om het volledige potentieel te benutten.

De aanpak van Dennis is inspirerend en geeft energie. Hij heeft verschillende methodieken ontwikkeld gebaseerd op ervaring uit de praktijk. Zijn aanpak is resultaatgericht, zonder grote woorden, maar vooral praktisch en to the point.

Bob Boekema

MD & Strategic business development, TFE.Agency

Inmiddels heb ik Dennis een aantal keren in actie gezien en wat mij opvalt is dat hij altijd net even een andere snaar weet te raken of een ander perspectief weet te brengen. Dennis verlaat de gebaande paden waardoor er iets nieuws, creatiefs kan ontstaan.

Nina Hueber

Organisatiecoach, NH Consulting

Ben jij iemand die …

✔ gedreven is om te groeien, omdat je weet dat er meer in zit

iets anders wil, maar het briljante idee niet kan vinden

chaos is het hoofd ervaart van alle ideeën die rondzweven

te druk is met de waan van de dag

weerstanden ervaart om nieuwe initiatieven echt door te zetten

soms moeite heeft anderen te bereiken of te enthousiasmeren

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat je behoefte hebt aan een onafhankelijke sparring partner die anders naar de wereld kijkt. Iemand die je uitdaagt een krachtig FRAMEWORK (praatplaat) te ontwikkelen. Dat is geen mooi verhaaltje richting de buitenwereld. Wel een gemeenschappelijke basis die tot in de haarvaten voelbaar is. Het framework verbindt en nodigt uit het volledige potentieel te benutten.

Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan verder …

"

“Teveel goede ideeën belanden voortijdig in de prullenbak. Dat is zonde en vaak onnodig.”

Prio 1 is overzicht

Een framework biedt overzicht. Het stelt je in staat te begrijpen wat er allemaal speelt. Je kunt daardoor helder communiceren naar alle stakeholders. En het geeft houvast, zodat je geen onnodige investeringen doet in tijd, geld en energie.

1

GEDACHTEN STRUCTUREREN

Je denkt na over alle aspecten die een rol spelen en creëert overzicht.

Je begrijpt het gehele speelveld en ontdekt de rode draad.

Je hebt duidelijk welke initiatieven wel en welke niet bijdragen aan het grote geheel.

Ervaar rust in je hoofd

Krijg nieuwe energie

2

IDEEËN VINDEN & BIJSLIJPEN

Je ontdekt nieuwe ideeën die aansluiten bij het grote geheel.

Je maakt keuzes welke initiatieven je wel of niet gaat doorzetten.

Je ontvangt feedback waarmee jouw ideeën en plannen (soms fundamenteel) verbeteren.

Verhoog de slagingskans

Voorkom onnodige investeringen

3

WEERSTANDEN WEGNEMEN

Je kunt jouw verhaal begrijpelijk uitleggen aan anderen.

Je krijgt inzicht in de grootste weerstanden van jezelf en anderen.

Je leert technieken om weerstanden te verlagen en het proces te versoepelen.

Maak anderen enthousiast

Verlaag de weerstanden

Ik leerde Dennis kennen als manager van de afdeling Corporate Development van een beursgenoteerd IT-bedrijf. Dit bedrijf voerde in hoog tempo veranderingen door. In deze zeer dynamische omgeving moest Dennis een visie ontwikkelen en de lijnen uitzetten en bewaken.

Dennis is in staat om complexe materie te analyseren en begrijpelijk te maken. Hij luistert aandachtig en geduldig naar alle experts en invalshoeken. Hij brengt het naadloos samen in een heldere visie of framework die je de concrete, praktische handvaten geeft om de volgende stap te zetten. Hij stelt zich daarbij zelf altijd zeer bescheiden op, en geeft specialisten kans om te shinen. Dat maakt hem tot een zeer oplossingsgerichte, en bovendien ook sympathieke en prettige collega om mee samen te werken.

Arnoud Groot

Content Strateeg, Connected Content

Hoe scherp is jouw idee?

Ieder idee ontwikkelt zich naarmate je ermee aan de slag gaat. Het groeit, het verandert. Het komt er nooit uit zoals het begint, omdat je steeds meer leert als je de details in duikt. Hoe scherp heb jij jouw idee? En wie maakt jouw blinde vlekken zichtbaar?

SPARRING PARTNER

Als onafhankelijke sparring partner bied ik een vertrouwde omgeving aan waar je jezelf kunt zijn en speelruimte hebt om jouw gedachten en ideeën te onderzoeken. In je eigen tempo en zonder verwachting.

Ik bekijk ik de situatie vanuit alle perspectieven. Ik luister zonder direct een oordeel te hebben. Ik ga de diepte in om te begrijpen wat er speelt en verras je graag proactief met nieuwe inzichten en perspectieven.

KWARTIERMAKER

Als kwartiermaker neem ik de lead bij de (door)start van een vernieuwend project. Ik ben zeer geïnteresseerd in de visie van anderen en laat me door hen informeren. Ik ben positief ingesteld en benaderbaar voor alle lagen in de organisatie.

Ik creëer en broedplaats voor nieuwe initiatieven. Zet mensen in hun kracht en geef ze duwtjes in de juiste richting om het maximale potentieel eruit te halen.

Dennis will always improve corporate fomula and its customer appreciation using and tweaking the following business ingredients: true customer benefit and sense, processability and scalability. Where BPM is a young speciality, Dennis is a modern business process manager where others may still find out what the job should be and just carry the title. His skills contain a wide range of fields, such as marketing; sales; software skills; process management; strategical and organisational management. Never afraid to go into depth, Dennis will always stay ahead of the organisation. He will guide its mission with practical strategy. Dennis will keep an enterprise punching right through the middle.

Marcel Nulden

Start-up Coach & Investor

Over mij

Ik ga aan als ik aan het denken wordt gezet. Als ik word uitgedaagd nieuwe openingen te vinden, complexe situaties te ontrafelen, verborgen potentieel te ontdekken of structuur aan te brengen bij een overvloed aan ideeën.

“Ik bied een ander perspectief”

Ik kom goed tot mijn recht in een omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. Een organisatie die goed voor zijn mensen zorgt en waar je de ruimte krijgt iets nieuws te ontwikkelen.

Een ambitieuze organisatie die wil groeien, maar niet ten koste van alles. Een organisatie die gelooft dat de mensen het verschil maken en dankbaar is voor de successen die ze behalen.

 

Wat leuk dat je contact zoekt!

Vul het formulier in en ik neem snel contact met je op.